Termeni şi condiții

1. Termeni generali

     Termenii şi condiţiile de utilizare a site-ului www.livetickets.ro (denumite în continuare 'Termeni şi Condiţii') stabilesc condiţiile în care orice persoană poate vizită ori accesa site-ul www.livetickets.ro (denumit în continuare 'Site' şi/sau 'LiveTickets') ori poate utiliza în orice mod serviciul LiveTickets oferit prin intermediul Site-ului (denumit în continuare 'Serviciului LiveTickets'), şi are valoarea unei convenţii încheiate între S.C. Flow Concept SRL (denumită în continuare 'LiveTickets'), cu sediul în Bucureşti, sector 3, Strada Istriei, nr. 9, bl C7, ap 19, având număr de ordine în Registrul Comerţului J40/12667/2015, cod de înregistrare fiscală 35132063, în calitatea să de proprietar şi administrator al Site-ului şi de furnizor al Serviciului LiveTickets, o platforma on-line de vânzare şi cumpărare bilete pentru evenimente, şi orice persoană care vizitează ori accesează Site-ul sau care doreşte să utilizeze în orice mod sau utilizează efectiv Serviciul LiveTickets (denumită în continuare 'Utilizator').

       Neacceptarea Termenilor şi Condiţiilor, ori a oricărei prevederi din acestea, atrage obligaţia persoanei respective de a înceta de îndată accesarea Site-ului. Accesarea sau vizitarea în continuare a Site-ului, a oricărei pagini din acesta şi/sau utilizarea Serviciului LiveTickets, precum şi a oricărui component al acestuia constituie o acceptare în întregime şi necondiţionată a Termenilor şi Condiţiilor şi a oricărei prevederi din acestea.

 

2. Servicii oferite contra cost: Cumpărarea de bilete pentru evenimente

Comenzile efectuate pe site-ul www.livetickets.ro  sunt confirmate printr-un e-mail de inregistrare primit dupa finalizarea comenzii. Biletele comandate sunt trimise in format PNG prin e-mail dupa finalizarea comenzii.

In urma finalizarii cu succes a unei comenzi online, utilizatorul cumparator primeste pe adresa de mail furnizata biletele cumparate (de exemplu daca a cumparat 4 bilete, primeste un email cu 4 atasamente PNG).

Cumpararea biletelor se va face in urmatoarele conditii:

a) LiveTickets oferă prin Serviciul LiveTickets pus la dispozitia organizatorilor de evenimente vânzare de bilete pentru o plajă largă de evenimente utilizatorilor înregistraţi pe Site, în schimbul achitării acestor bilete.

b) Biletele comandate sau achitate prin intermediul Site-ului vor fi trimise prin e-mail-ul înscris pe site de către utilizator.

c) Nu se vor vinde bilete persoanelor care nu au efectuat în prealabil o comandă de bilete la respectivul eveniment prin intermediul Site-ului.

d) Nu se vor vinde bilete persoanelor care nu fac dovadă plăţii sau care nu şi-au trecut corect sau complet datele în formularul de înscriere pe site.

e) LiveTickets îşi rezervă dreptul de a anula comenzile care nu conţin informaţii de identificare corecte pentru beneficiarii serviciilor.

f) În funcţie de contractele încheiate cu organizatorii evenimentelor pentru care LiveTickets ofera Serviciul LiveTickets, pot există taxe suplimentare de procesare care se vor regăsi identificate separat de tariful biletului în detaliile aferente comenzii.

g) Locurile selectate devin rezervate în momentul confirmării plăţii dumneavoastră.

h) LiveTickets îşi rezervă dreptul de a modifică preţul biletelor fără un anunţ public în prealabil.

i) Sumele afişate sunt sumele finale.

 

3. Utilizarea biletelor LiveTickets

Accesul la spectacole se va face doar după validarea la intrare a codului QR de pe bilet, cu ajutorul aplicaţiei LiveTickets sau portalului electronic de administrare al Serviciului LiveTickets. Sunt acceptate următoarele modalităţi de prezentare a codului QR în vederea validării:

a) biletul printat primit prin e-mail

b) e-mail-ul prezentat direct pe un terminal mobil

c) biletul electronic de pe telefonul mobil din secţiunea 'Biletele mele' de pe Site

 

Este în datoria dumneavoastră de a va asigura de funcţionarea terminalului mobil propriu şi de existenţa şi validitatea biletului electronic, a accesului la internet, etc. Alternativ, dacă nu există posibilitatea prezentării cu biletul electronic, este de datoria dumneavoastră să imprimaţi biletul electronic în întregime, astfel încât elementele de identificare să fie lizibile (cod QR, informaţii eveniment).

În cazul achiziţionării mai multor bilete la un eveniment, utilizatorii vor primi multiple coduri QR unice care vor face dovadă numărului de bilete cumpărate.

Prin achiziţionarea de bilete prin Serviciul LiveTickets, utilizatorii acceptă să respecte regulamentul de funcţionare al locaţiei unde se va desfăşura evenimentul şi/sau regulile de acces si desfasurare al organizatorului de eveniment, aşa cum sunt ele publicate pe site-ul oficial, pagină de Facebook şi/sau prin orice altă metodă de informare electronică sau printată. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a nu permite accesul acelor persoane care nu respectă regulamentul de funcţionare al locaţiei unde se va desfăşura evenimentul şi/sau regulile de acces si desfasurare prevăzute de organizator pentru desfăşurarea evenimentului .

LiveTickets nu acordă niciun fel de despăgubire dacă accesul nu a fost permis din cauza încălcării oricărei prevederi al regulamentului de funcţionare al locaţiei unde se va desfăşura evenimentul şi/sau al regulilor de acces si desfasurare a evenimentului stabilit de organizator pentru evenimentul respectiv.

 

4. Modalităţi de plata

Pentru cumpărarea de bilete, Serviciul LiveTickets acceptă următoarele modalităţi de plata:

a)     plata cu cardul bancar - Plăţile prin intermediul cardurilor de debit sau credit sunt procesate de către MobilPay ( SC Netopia SRL) partenerii LiveTickets în procesarea acestor plăti. Comunicaţia între client şi procesatorul de plăti se face prin intermediul unei conexiuni securizate SSL, datele transmise fiind criptate. Toate informaţiile dumneavoastră financiare vor fi prelucrate exclusiv de către procesatorul de plăti. LiveTickets nu stochează, primeşte sau procesează în niciun fel detaliile tranzacţiilor bancare (număr card, CVV, dată expirării etc). Procesarea plăţilor se va face doar în LEI. În cazul în care clientul are contul în altă valută, suma va fi automat convertită în LEI, la cursul băncii Garanti Bank din ziua respectivă.

 

5. Returnarea contravalorii biletelor

LiveTickets nu este obligată în niciun fel să returneze banii pentru biletele cumpărate. LiveTickets prin Serviciul LiveTickets este un intermediar între organizatorii de evenimente şi spectacole şi cumpărătorii de bilete şi nu deţine biletele puse în vânzare.

Pe cale de consecinţă, întreaga răspundere faţă de utilizatori în legătură cu evenimentele respective revine organizatorilor de spectacole. Aceştia îşi asumă integral răspunderea faţă de cumpărătorii de bilet pentru eventualele întarzieri, amânari, anulări sau pentru orice alte probleme în legătură cu evenimentele ale căror bilete au fost comercializate prin intermediul platformei LiveTickets.ro, pentru derularea acestora în condiții necorespunzătoare sau in alte condiții decât cele comunicate public de organizator sau cele prevăzute de legislația in materie, precum şi pentru orice restricții impuse cu privire la evenimente de terțe persoane implicate in organizarea lor sau de autorități. Organizatorul are dreptul sa modifice datele de desfășurare a evenimentului, noile informații fiind anunțate prin mijloace de comunicare specifice.

Politică de retur ce va fi aplicată va fi cea a organizatorului. Datele de contact ale organizatorilor se găsesc ataşate tuturor evenimentelor. Returnarea banilor revine organizatorului de eveniment şi o poate face din spirit de fair-play, atât timp cât cauzele invocate pentru returnare sunt unele excepţionale (anularea evenimentului)

Pentru a beneficia de returul banilor pentru biletele cumpărate este necesară trimiterea unui e-mail către organizatorul de eveniment  cu subiectul 'RETUR -NUMĂR COMANDĂ-' împreună cu o copie a dovezii de plata aferentă comenzii, primită de la procesatorul de plata.

Pentru a înlătura orice îndoială, LiveTickets şi organizatorul evenimentului precizează că nu va fi returnat decât preţul biletului (fără alte taxe, tarife, costuri, cheltuieli suportate de cumpărător cu ocazia cumpărării acestuia, inclusiv, dar fără a se limita la tarif curier, taxă de utilizare serviciu, dacă e cazul etc).

 

6. Notă de informare privind prelucrarea de date cu caracter personal

Prin utilizarea serviciilor puse la dispoziţie de către site va exprimaţi în mod expres consimţământul că LiveTickets să prelucreze, să stocheze şi să transmită datele cu caracter personal furnizate de utilizatori. Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi liberă circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, LiveTickets va administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizaţi despre dvs. Scopul colectării datelor este:

- marketing

- publicitate

- servicii de comunicaţii electronice

 

Refuzul dvs. determina imposibilitatea de a beneficia de serviciile puse la dispoziţie de către LiveTickets. Informaţiile furnizate sunt destinate utilizării de către LiveTickets şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: partenerilor contractuali ai LiveTickets şi altor companii din acelaşi grup cu LiveTickets.

Prin înscrierea pe site veţi primi informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de către LiveTickets şi partenerii săi contractuali. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de:

- dreptul de acces

- dreptul de intervenţie asupra datelor

- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

- dreptul de a va adresa justiţiei

 

Totodată, aveţi dreptul să va opuneţi prelucrării datelor personale care va privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Sunteţi de acord că ştergerea datelor personale ale dvs. va fi urmată de ştergerea contului dvs. din sistem şi de imposibilitatea de a aplică la serviciile şi produsele oferite de către LiveTickets. Pentru exercitarea acestor drepturi puteţi face o cerere în scris cu cerinţă dvs. pe care să o trimiteţi prin e-mail la adresa: mailto:support@livetickets.ro. Dacă unele dintre datele dvs. sunt incorecte, va rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

 

Materialele şi informaţiile accesibile prin intermediul Site-ului, conţinutul şi elementele de grafică ale Site-ului, inclusiv dar fără a se limita la acestea, tot conţinutul în format text, precum şi sursele tehnice ale tuturor serviciilor şi facilităţilor prezente şi viitoare, cu excepţia cazului când este menţionat expres un alt proprietar, sursele paginilor dar şi orice alt material, transmis sub orice formă de şi către Utilizatori (prin vizualizare directă pe site, prin newsletter etc,) aparţin LiveTickets şi partenerilor săi şi reprezintă conţinutul Site-ului.

 

Conţinutul Site-ului, indiferent de zona în care se află în site şi indiferent de tip, poate fi utilizat exclusiv în uz personal. Orice utilizare de conţinut de către terţe persoane în alte scopuri decât cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres şi prealabil al LiveTickets. Astfel este interzisă copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vânzarea, distribuţia parţială, integrală sau modificată a conţinutului acestui site sau a oricărei părţi a acestuia efectuate în alte scopuri decât cel personal, cu următoarele excepţii:

 

- Este permisă reproducerea (pe site-uri non comerciale, forumuri, articole din presă etc.) unor mici fragmente din articolele publicate (max. 2 paragrafe). Specificarea sursei informaţiilor preluate este obligatorie, sub următoarea formă: (Sursă: LiveTickets - www.livetickets.ro)

- Sunt permise link-urile către Site, iar specificarea sursei informaţiilor se va face după fiecare link sau în finalul articolului, după cum urmează: 'Informaţii furnizate prin amabilitatea LiveTickets'.

 

LiveTickets îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţa orice persoană şi /sau entitate care încalcă în orice mod prevederile de mai sus. Cererile de utilizare a conţinutului site-ului în orice scop altul decât cel personal pot fi făcute la adresa de e-mail: mailto:support@livetickets.ro. Orice persoană care expediază în orice mod informaţii ori materiale către site îşi asumă obligaţia de a nu prejudicia în nici un mod drepturile de autor pe care o terţă persoană le-ar putea invocă în legătură cu materialele şi informaţiile transmise în orice mod către site, iar persoanele care expediază în orice mod informaţii ori materiale înţeleg şi acceptă că încălcarea în orice mod a acestei obligaţii nu poate angaja în nici un mod răspunderea LiveTickets, ci numai răspunderea persoanelor respective.

 

7. Traficul de date

Traficul de date asociat utilizării Site-ului se taxează conform planului tarifar al operatorului de telefonie mobilă al Utilizatorului.

 

8. Limitarea răspunderii

a)     LiveTickets nu răspunde sub nicio formă, în nicio măsură şi nu poartă niciun fel de responsabilitate pentru serviciul de procesare a plăţilor cu cardul.

b)    LiveTickets nu este responsabilă pentru niciun fel de eroare şi/sau fraudă decurgând din, sau în legătură cu acest serviciu. Totuşi, deşi serviciile de plata sunt oferite şi dirijate în totalitate şi în mod independent de către furnizorii noştri, LiveTickets va întreprinde toate măsurile rezonabile pentru a limita pe cât posibil riscul apariţiei acestor erori şi/sau fraude.

c)     LiveTickets nu îşi asumă obligaţia şi nu garantează implicit sau expres, pentru conţinutul oferit de partenerii săi sau de Utilizatorii Site-ului. LiveTickets va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acurateţea şi încrederea în Site şi va încerca să corecteze erorile şi omisiunile cât mai repede posibil. Cu toate acestea, LiveTickets nu este responsabilă pentru inadvertenţe, erori sau omisiuni în cadrul informaţiilor furnizate de Utilizatori.

d)     În mod expres, Utilizatorii Site-ului sunt de acord să exonereze de răspunderi pe LiveTickets pentru orice acţiune judiciară sau extrajudiciară, care provine că urmare a utilizării incorecte sau frauduloase a Site-ului. În cazul apariţiei situaţiei de forţă majoră, LiveTickets şi/sau operatorii, directorii, angajaţii, sucursalele, filialele si reprezentanţii săi, sunt exoneraţi total de răspundere. Cazurile de forţă majoră includ, dar nu se limitează la, erori de funcţionare ale echipamentului tehnic al LiveTickets, lipsa funcţionarii conexiunii la internet, lipsa funcţionarii conexiunilor de telefon, viruşii informatici, accesul neautorizat în sistemele Site-ului, erorile de operare, greva, război etc. Utilizatorii renunţă la cereri, pretenţii, acţiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzând, fără nici un fel de limitare, onorariile avocaţilor), cheltuieli, judecaţi, decizii, amenzi, regularizări sau alte obligaţii rezultate sau relaţionate cu orice altă acţiune a Utilizatorului în legătură cu utilizarea Serviciului LiveTickets sau orice alt aspect relaţionat Serviciului LiveTickets.

e) LiveTickets prin Serviciul LiveTickets este un intermediar între organizatorii de evenimente şi spectacole şi cumpărătorii de bilete şi nu deţine biletele puse în vânzare. Pe cale de consecinţă, întreaga răspundere faţă de utilizatori în legătură cu biletele vandute prin Serviciul LiveTickets revine organizatorilor de spectacole.
 

9. Modificarea Termenilor şi Condiţiilor

LiveTickets are dreptul de a modifică oricând şi în orice mod oricare dintre prevederile din Termeni şi Condiţii sau Termenii şi Condiţiile în întregime, fără nici o notificare prealabilă şi fără a fi obligată să îndeplinească vreo altă formalitate faţă de Utilizatori. Orice modificare este acceptată deplin şi necondiţionat de către Utilizatorii Site-ului prin simplă utilizare sau accesare a oricărei facilităţi oferite de site sau de Serviciul LiveTickets ori prin accesarea Site-ului, utilizatorul este de acord cu Termenii şi Condiţiile de utilizare ale Site-ului, în forma şi cu conţinutul de la dată accesării.
 

10. Legea aplicabilă. Litigii

Drepturile şi obligaţiile utilizatorilor Site-ului şi ale LiveTickets, prevăzute de Termeni şi Condiţii, precum şi toate efectele juridice pe care le produc Termenii şi Condiţiile vor fi interpretate şi guvernate în conformitate cu legea română în vigoare. Orice litigiu născut din sau în legătură cu Termenii şi Condiţiile va fi soluţionat pe cale amiabilă. În caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi soluţionat de către instanţa judecătorească română competenţă aflată în rază teritorială a municipiului Bucureşti.